Lasagnetta s bramborami a hříbky na tymiánu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
 - Sacharidy 127 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 661 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 121 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 487.5 mg
 - Vláknina 3345 mg
 - Vitamín A 3345 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hříbky očistíme navlhčenou papírovou utěrkou, odstraníme spodní část nožičky.
 - 
                                2
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Šalotku nakrájíme nadrobno a v malém hrnci s olejem necháme zesklovatět. Přidáme brambory, rozmarýn, sůl a pepř a podusíme asi 7-8 minut, přitom podléváme troškou vývaru.
 - 
                                4
Houby nakrájíme na kousky a přidáme k bramborám, posypeme tymiánem a dochutíme.
 - 
                                5
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Rozdělíme na talíře, přitom střídáme jejich barvy, a mezi ně dáváme 1 lžíci směsi hub a brambor.