Smažené skopové na cibulce
Suroviny
- 15 g Ucho Jidášovo
 - 400 g Skopová kýta
 - 17.5 ml Olej rostlinný
 - 250 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Olej sezamový
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 2 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 122.2 mg
 - Vláknina 2772 mg
 - Vitamín A 2772 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do mísy. Smícháme cukr, sójovu omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob. Vzniklou směsí přelijeme maso a necháme marinovat cca 30-45min.
 - 
                                2
Mezitím necháme 25-30min luhovat ve vodě jidášovo ucho. Poté scedíme a nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno.
 - 
                                3
V pávni rozpálíme olej a za stálého míchání restujeme maso cca 1min, dokud nezmění barvu. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Slijeme olej, ponecháme pouze jednu lžíci a do pánve přidáme cibulku, zázvor, houby a omáčku ze žlutých bobů. Promícháme, přidáme maso a cca 1min povaříme.
 - 
                                4
Pokapeme sezamovým olejem a podáváme.