Wontony křupavé
Suroviny
- 60 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 stroužek Česnek
 - 16 plátek Těsto Wonton
 - 1 polévková lžíce Cibule
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 414 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0.4 mg
 - Draslík 100.7 mg
 - Vláknina 1252.3 mg
 - Vitamín A 1252.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V předehřáté pánvi rozehřejeme olej. Přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný kořen zázvoru, česnek a 2 minuty smažíme. Přidáme pokrájené houby a 2 minuty smažíme. Osolíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Lžičku hotové houbové náplně dáme do středu každého čtverce wontonového těsta. Dva opačné konce těsta složíme dohromady do tvaru trojúhelníku a stiskneme k sobě. Totéž uděláme i se zbývajícími konci.
 - 
                                3
Na každé párátko napíchneme 2 wontony. V pánvi rozehřejeme olej a usmažíme na něm wontony, aby byly křupavé. Wontony nesmí zhnědnout. Vyndáme a necháme okapat.
 - 
                                4
Připravíme omáčku - rozehřejeme v pánvi olej, do misky dáme nakrájené jarní cibulky a přelijeme horkým olejem. Přimícháme chilli papričky, sójovou omáčku, vinný ocet, sherry a cukr.
 - 
                                5
Křupavé wontony dáme do servírovací mísy a podáváme k nim omáčku, do které se namáčejí.