Telecí ragú na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1045 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 94.5 mg
 - Draslík 319.9 mg
 - Vláknina 3132.9 mg
 - Vitamín A 3132.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso opláchneme a nakrájíme na stejné kousky.
 - 
                                2
Nakrájené maso vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu a cibuli v celku a vaříme téměř doměkka.
 - 
                                3
Maso vyjmeme a vývar necháme vychladnout.
 - 
                                4
Ze 2/3 dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme do ní mletý pepř a květ, zalijeme vývarem z masa, rozšleháme a dobře provaříme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
 - 
                                5
Před koncem varu přilijeme smetanu.
 - 
                                6
Nakonec omáčku procedíme zpět na maso, přidáme žampiony, které jsme očistili, opláchli, nakrájeli na plátky a podusili na zbylé dávce másla, pokrm přisolíme a dochutíme citronovou šťávou. Vše ještě krátce povaříme.