Penne s hovězím masem a žampiony
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 60 g Cibule
 - 5 g Sůl
 - 125 g Žampiony čerstvé
 - 80 g Strouhanka
 - 10 g Bazalka
 - 80 g Paprika červená
 - 100 g Těstoviny Penne
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 150 g Mozzarella
 - 125 ml Víno červené
 - 60 ml Protlak rajčatový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 825 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 142.9 mg
 - Draslík 715 mg
 - Vláknina 3577.5 mg
 - Vitamín A 3577.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a odložíme.
 - 
                                2
Zamícháme mleté maso, nakrájenou cibuli, polovinu strouhanky, strouhaný parmezán, bazalku a vejce. Z množství, které se vejde na navršenou lžičku, tvarujeme kuličky, které důkladně osmažíme na oleji, osušíme na papírových ubrouscích a rozložíme do pekáče nebo zapékací mísy.
 - 
                                3
Do oleje, ve kterém se opékaly masové kuličky, vložíme kolečka cibule a drcený česnek a mícháme je na mírném ohni, dokud cibule nezměkne. Přidáme kolečka papriky, plátky žampionů a smažíme asi 2 minuty. Vmícháme rajčatový protlak, víno a vodu a omáčku přivedeme za průběžného promíchávání k varu. Zamícháme do ní těstoviny, sůl a pepř a nalijeme ji do pekáče na masové kuličky.
 - 
                                4
Zapečeme je bez pokličky 30-35 minut, potom posypeme mozzarellou a zbývající strouhankou a zapékáme ještě asi 10 minut.