Pečené hřiby s bylinkovo-vínovou marinádou
Suroviny
- 20 g Mandle
 - 600 g Hříbky čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Pažitka
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 767.3 mg
 - Vláknina 13697.5 mg
 - Vitamín A 13697.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme česnek a nadrobno pokrájíme. Pažitku, tymián a 1/2 petrželky drobně pokrájíme, 2/2 petrželových lístků odložíme na ozdobu.
 - 
                                2
V teflonové pánvi nasucho dozlatova opražíme loupané mandle.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem. Hříbky restujeme s česnekem přibližně 2 minuty dozlatova z každé strany. Hříbky pak osolíme, posypeme drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev, pokapeme citronovou štávou, přilijeme bílé víno a krátce, asi 4-5 minut, povaříme.
 - 
                                4
Hříbky narovnáme na větší plochou mísu. Výpek zredukujeme, přimícháme bylinky a hříbky vínovou marinádou polijeme. Ozdobíme opraženými mandlemi, snítkami petrželky a podáváme.