Zeleninová rýže s masem
Suroviny
- 5.5 g Cibule
 - 9 g Cibule
 - 300 g Rýže loupaná
 - 2 g Sůl
 - 0.3 g Pepř černý mletý
 - 5.5 g Česnek
 - 5.5 g Česnek
 - 20 g Hovězí maso zadní
 - 300 g Dýně
 - 120 g Hovězí kýta
 - 200 g Zvonek kořen
 - 200 g Kapradí
 - 18 ml Omáčka sójová
 - 600 ml Voda pitná
 - 90 ml Voda pitná
 - 4 ml Olej sezamový
 - 4.46 ml Olej sezamový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 5 polévková lžíce Papriková pasta sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
 - Sacharidy 137 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 324 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 137 g
 - Cholesterol 20.3 mg
 - Draslík 428.6 mg
 - Vláknina 5228.5 mg
 - Vitamín A 5228.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 160.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži namočíme na 30 minut do studené vody, poté necháme okapat, dýni nakrájíme nejprve na 6 cm dlouhé špalíky, ty rozpůlíme, nakonec tyto poloviční špalíčky nasolíme, osušíme v utěrce a nasekáme na tenké, delší plátky ve tvaru zápalek. Očištěný a opláchnutý kořen zvonku rozsekáme na nudličky, ochutíme solí a 10 minut necháme uležet. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na tenké nudličky velikosti zápalek.
 - 
                                2
Kapradí propláchneme a smícháme s masovými nudličkami. Masové nudličky s kapradím promícháme s kořenicí omáčkou. V pánvi na rozehřátém másle necháme ztuhnout vejce, poté ho pokrájíme na nudličky. V hrnci přivedeme k varu vodu s rýží, vaříme asi 4 minuty, následně oheň zmírníme a vaříme další 3 minuty. Poté rýži dusíme dalších 10 minut, aby došla do měkka. V pánvi na oleji opečeme kousky dýně, odložíme na talíř a každý kousek odělíme. Na oleji orestujeme nudličky hovězí kýty s kořenicí omáčkou i kapradím a chaluhy, rozlámané na větší kousky. Ještě jednou na rozpáleném oleji orestujeme masové nudličky, tentokrát je promícháme se smaženou pastou z červené papriky, nasekanou cibulkou, česnekem a polovinou sezamového oleje. Pokrm ochutíme cukrem. Tuto směs restujeme 2 minuty za stálého míchání. Masovou restovanou směs podáváme teplou s připravenou vařenou rýží.
 - 
                                3
Kořenící omáčka: suroviny na kořenící omáčku vložíme do misky a dobře promícháme.
 - 
                                4
Smažená pasta z červené papriky: nasekanou cibuli, česnek i pastu z červené papriky zalijeme 6 lžícemi vody, 1,5 lžící cukru a 1,5 lžící sezamového oleje, následně orestujeme na pánvi.