Hovězí steaky s hříbky
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
 - 200 g Hříbky čerstvé
 - 200 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
 - 1 kávová lžička Limetková šťáva
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 polévková lžíce Martell cognac
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 - 1 polévková lžíce Hořčice francouzská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 444 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 109 mg
 - Draslík 1146.5 mg
 - Vláknina 2991.8 mg
 - Vitamín A 2991.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme, posypeme steakovým kořením.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme polovinu másla a steaky na něm z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Jarní cibulku očistíme, rozkrájíme na kolečka, hříbky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Do pánve dáme jarní cibulku a hříbky, opékáme je do zlatova, přilijeme koňak, 30 vteřin povaříme. Poté přidáme francouzskou hořčici, worcester, zeleninový vývar a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                4
Nakonec přimícháme limetkovou šťávu, na jemno sekanou pažitku s kerblíkem, zbytek másla, osolíme, opepříme a promícháme.
 - 
                                5
Na připravené talíře servírujeme steaky, přelijeme je hříbkovo-bylinkovou omáčkou a podáváme.