Brambory zapečené s hříbky a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1107 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 156.4 mg
 - Draslík 396.1 mg
 - Vláknina 6365 mg
 - Vitamín A 6365 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nové brambory i se slupkou dobře omyjeme pod tekoucí vodou, vložíme do trouby a pečeme asi 15 až 20 minut. Mezitím očistíme hříbky nebo jiné tvrdší houby, nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky hříbků, osmahneme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, rychle promícháme a odstavíme. Pečené brambory přepůlíme, vyskládáme do zapékací misky, pokryjeme houbovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme přibližně čtvrt hodiny.
 - 
                                2
Brambory naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.