Husa pečená na hříbkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 870 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 970 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 11.3 mg
 - Draslík 466.2 mg
 - Vláknina 4917.5 mg
 - Vitamín A 4917.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Husu omyjeme, posypeme solí, pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme nadrobno, malé hříbky na plátky.
 - 
                                2
V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a hříbky, orestujeme, přiložíme husu, podlijeme vodou a vložíme do trouby. Pečeme hodinu a dvacet minut. Dest minut před koncem pečení přilijeme trochu smetany a dopečeme.
 - 
                                3
Upečenou husu naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme. Z vypečené šťávy sebereme přebytečné množství tuku a zbylou šťávou s hříbky pokrm přelijeme.