Olomoucké ravioli s hříbkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1497 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 153.9 mg
 - Draslík 203.4 mg
 - Vláknina 4212.5 mg
 - Vitamín A 4212.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, vajec a soli vypracujeme tuhé nudlové těsto. Poté ho vyválíme a vykrajovátkem rozdělíme na jednotlivé taštičky, které naplníme kousky tvarůžků, okraje spojíme a pevně stiskneme. Taštičky naskládáme na tác a necháme do druhého dne odpočinout.
 - 
                                2
Druhý den taštičky uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut a zatímco se vaří, osmažíme na oleji cibuli nadrobno, přidáme nakrájené hříbky a orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme. Hotové taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a podáváme přelité hotovou omáčkou.