Dušené kuře s hřiby
Suroviny
- 2.75 g Máslo čerstvé
 - 150 g Slanina vepřová
 - 50 g Petržel - nať
 - 250 g Hříbky čerstvé
 - 20 g Estragon
 - 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 125 ml Víno bílé
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 2 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 kg Kuře
 - 2 cl Martell cognac
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 402 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 709.3 mg
 - Vláknina 2207 mg
 - Vitamín A 2207 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Do pekáče vlijeme olej a vložíme máslo. Na oleji a másle opečeme porce kuřete. Zakapeme koňakem a flambujeme. Hotové porce kuřete vyjmeme. Potom dáme do pekáče cibuli a slaninu a opečeme. Přidáme hřiby a estragon a opečeme. Vlijeme víno a drůbeží vývar a vrátíme zpět porce kuřete. Dusíme 40 minut, dokud není kuře měkké. Pak přidáme 100 ml smetany a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přelijeme s ní hotové porce kuřete a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.