Kachní prsa na hříbkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1131 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 398 mg
 - Draslík 850.8 mg
 - Vláknina 772.5 mg
 - Vitamín A 772.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 78.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachní prsa osolíme, opepříme, kůži nařízneme do mřížky, vložíme do pánve na rozpálený olej a smažíme z obou stran do zlatova. Prsa uvolní dost tuku, takže ho část odebebreme.
 - 
                                2
Hříbky nakrájíme na plátky, šalotku na drobno, husí játra na kostičky.
 - 
                                3
Prsa z pánve vyjmeme, do tuku nasypeme šalotku, hříbky a osmahneme. Přidáme husí játra, osolíme, opepříme, přilijeme smetanu, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, dokud se játra úplně nerozdrolí.
 - 
                                4
Prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme játrovou omáčkou s hříbky.