Krémová polévka ze sušených hříbků
Suroviny
- 50 g Hříbky sušené
 - 100 g Zelenina kořenová
 - 100 g Cibule
 - 30 g Česnek
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Créme fraiche
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Divoké koření celé
 - 4 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 300 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 35 mg
 - Draslík 205.6 mg
 - Vláknina 8002.3 mg
 - Vitamín A 8002.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s kuřecím vývarem přidáme hříbky, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek, svazek rozmarýnu a divoké koření, v němž by mělo převládat nové koření a bobkový list. Necháme vařit alespoň 2 hodiny.
 - 
                                2
Potom zahustíme jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Necháme dalších 25 minut provařit. Nakonec polévku zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme, vymixujeme s máslem a creme fraîche a ještě přecedíme.