Jeseter na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 124.5 mg
 - Draslík 695 mg
 - Vláknina 1031.5 mg
 - Vitamín A 1031.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého jesetera vložíme do ohnivzdorného kastrolu, osolíme, proložíme plátky žampionů a zalijeme vínem a trochou vody. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
 - 
                                2
Potom opatrně slijeme šťávu, zahustíme ji moukou smíchanou se lžící másla a povaříme asi 4 minuty. Odstavíme z ohně, přimícháme ještě lžíci másla a omáčku procedíme na rybu.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.