Pstruzi v pergamenu
Suroviny
- 120 g Játra tresčí v oleji
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 250 g Rýže dušená
 - 120 g Krevety tygří - loupané
 - 400 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Pstruh
 - 2 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Martell cognac
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1224 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 663 mg
 - Bílkoviny 117 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 422 mg
 - Draslík 2213.1 mg
 - Vláknina 4350 mg
 - Vitamín A 4350 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 7.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a vykostěné pstruhy rozpůlíme a pečeme na másle na pekáčku v troubě. Po upečení odstraníme kůži.
 - 
                                2
Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme krevety, nakrájená tresčí játra a podušené žampiony. Vše smícháme s dušenou rýží, osolíme, okořeníme karí kořením a přidáme nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Na pergamenový (nebo pečicí) papír vymazaný máslem vložíme plátky pstruha, pokapeme koňakem a vínem, navršíme rýžovou směs a zabalíme. Na povrchu potřeme balíčky máslem a prohřejeme v troubě.
 - 
                                4
Podáváme na velké míse s dílky citronu.