Orientálská hovězí pečeně
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Rajčata
 - 37.5 g Slanina vepřová
 - 25 g Sůl
 - 150 g Tuk
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 20 g Česnek
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 750 g Hovězí maso zadní
 - 200 g Paprikové lusky čerstvé
 - 50 g Protlak rajčatový
 - 50 ml Víno červené
 - 900 ml Voda pitná
 - 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1077 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 60.3 mg
 - Draslík 189.8 mg
 - Vláknina 1951 mg
 - Vitamín A 1951 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opláchneme, nakrájíme na kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na části tuku. Na tomto základě opečeme maso, zalijeme je trochou vlažné vody a přidáme utřený česnek a rajčatový protlak. Pod poklicí maso dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Nakonec omáčku procedíme.
 - 
                                4
Na zbývajícím tuku podusíme očištěné žampiony, rajčata a paprikové lusky, vše nakrájené na plátky nebo na širší nudle. Směs přidáme do omáčky.
 - 
                                5
Nakonec do omáčky přidáme červené víno a vorčestr, přisolíme ji a ještě krátce povaříme.