Jelení medailonky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 201 mg
 - Draslík 871.7 mg
 - Vláknina 789.8 mg
 - Vitamín A 789.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěné, vykostěné a omyté jelení kýty nebo hřbetu nakrájíme přes vlákno plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.
 - 
                                2
Do výpeku vložíme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a přilijeme kečup a červené víno. Vše krátce podusíme.
 - 
                                3
Do šťávy vložíme na chvíli opečené medailonky a jen prohřejeme.
 - 
                                4
Podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo opečené brambory.