Srnčí steaky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 702 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 8.4 mg
 - Draslík 156.5 mg
 - Vláknina 3671.3 mg
 - Vitamín A 3671.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou srnčí kýtu nakrájíme na malé řízky (2 ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso po jedné straně lehce posypeme moukou a po obou stranách opékáme na oleji asi 3 minuty. Steaky vyjmeme.
 - 
                                2
Na tuku osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, přidáme nadrobno nakrájené cibulky a podlijeme vínem. Vložíme zpět maso a vše dusíme doměkka.
 - 
                                3
Měkké steaky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme směsí.
 - 
                                4
Podáváme s opečenými bramborami.