Hovězí guláš z kližky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1201 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 19 mg
 - Draslík 310.9 mg
 - Vláknina 5365 mg
 - Vitamín A 5365 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí kližku opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a krátce ji zpěníme. Na tento základ vložíme maso a krátce je opečeme.
 - 
                                3
Potom přilijeme trochu teplé vody, osolíme, přidáme pepř, rajčatový protlak, kmín a třený česnek. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou.
 - 
                                4
Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, rozmícháme a za občasného míchání dusíme doměkka.
 - 
                                5
Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Podusíme je na zbývajícím tuku a před koncem dušení přidáme do šťávy k masu. Podle potřeby dochutíme a krátce povaříme.