Telecí žebírko na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1488 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 577 mg
 - Draslík 510 mg
 - Vláknina 600 mg
 - Vitamín A 600 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí pečeni (ledvinu) opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírko, mírně naklepeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme (maso musí být propečené i u kosti) a vyjmeme.
 - 
                                2
Do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a mírně je osmahneme. Zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
 - 
                                3
Před koncem dušení šťávu se žampiony přisolíme a zjemníme máslem.
 - 
                                4
Nakonec žebírko přelijeme šťávou se žampiony.
 - 
                                5
Ihned podáváme.