Slavnostní indické kari
Suroviny
- 400 g Cizrna konzervovaná
 - 125 g Fazolové lusky zelené
 - 225 g Květák
 - 225 g Brambory
 - 175 g Žampiony čerstvé
 - 175 g Rýže Basmati
 - 25 g Hrozinky
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Jablka
 - 2 stroužek Česnek
 - 6 dl Vývar zeleninový
 - 1.5 dl Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 1 polévková lžíce Garam masala
 - 1 polévková lžíce Máta
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1067 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 8.1 mg
 - Draslík 1285.7 mg
 - Vláknina 24745.5 mg
 - Vitamín A 24745.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, celer a pokrájené jablko a smažíme 4 minuty. Přidáme kari a zázvor a povaříme ještě minutu.
 - 
                                2
Necháme okapat cizrnu a s pokrájenými fazolkami, květákem, bramborami, vývarem, hrozinkami, žampiony a rajčatovým protlakem přidáme do cibulové směsi. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 40 minut.
 - 
                                3
Smícháme mátu a jogurt v misce a zakryté dáme vychladit do lednice.
 - 
                                4
Ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou uvaříme rýži, až změkne. Necháme okapat, propláchneme vodou a necháme znovu okapat.
 - 
                                5
Do kari vmícháme těsně před podáváním garam masalu.
 - 
                                6
Hotový pokrm rozdělíme na 4 talíře a podáváme s rýží. Ve zvláštní misce podáváme mátu s jogurtem.