Vepřová kýta na špízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 861 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 666 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 117.5 mg
 - Draslík 1564.8 mg
 - Vláknina 7913.3 mg
 - Vitamín A 7913.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.2 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené maso nakrájíme na ploché kousky, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na silnější plátky, očištěné žampiony a omytá rajčata překrojíme na poloviny, oloupanou cibuli na čtvrtky.
 - 
                                3
Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme cibuli, maso, slaninu, žampiony a rajčata. Špízy pokapeme částí oleje a necháme nejméně 2 hodiny proležet v chladničce.
 - 
                                4
V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme po všech stranách a podlijeme trochou vývaru, aby se vytvořila šťáva.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky, opékané brambory nebo rýže.