Krokety z husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 847 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 1542 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 811.7 mg
 - Draslík 427.8 mg
 - Vláknina 4272.3 mg
 - Vitamín A 4272.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme játra a chvíli je podusíme.
 - 
                                2
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, přidáme k játrům a krátce osmahneme. Vmícháme 2 vejce a zahustíme 10g strouhanky. Za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku.
 - 
                                3
Ze směsi vytvarujeme na prkénku obdélník vysoký 1,5cm a necháme vychladnout. Krájíme z něj hranolky široké asi 5cm, obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
 - 
                                4
Krokety smažíme na sádle na pánvi dozlatova.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.