Dušené fazolky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 40.5 mg
 - Draslík 459.8 mg
 - Vláknina 8428.4 mg
 - Vitamín A 8428.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky vsypeme do kastrolu, podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.
 - 
                                2
V pánvi na másle osmažíme oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce podusíme. Směs smícháme s fazolkami, prohřejeme a vmícháme nastrouhaný sýr.
 - 
                                3
Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a tymiánem.