Bramborové slupky plněné
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
 - 125 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 125 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 225 g Žampiony čerstvé
 - 225 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 125 g Žervé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Pažitka
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 8 ks Brambory
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 0.25 ks Okurka salátová
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 681 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 40.3 mg
 - Draslík 1183.4 mg
 - Vláknina 12871.1 mg
 - Vitamín A 12871.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme brambory a propícháme vidličkou. V předehřáté troubě na 200 stupňů je pečeme hodinu.
 - 
                                2
Do misky dáme polovinu kukuřice. Zbylou kukuřici rozmixujeme v mixéru, přidáme rajčatový protlak, papriku, chilli a okurku. Osolíme a opepříme. Vznikne nám mexické koření.
 - 
                                3
V misce utřeme žervé a měkký sýr, přidáme plísňový sýr, pažitku a celer. Můžeme opepřit.
 - 
                                4
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby a osmahneme je 4 minuty, poté sundáme z ohně, vmícháme rajčatový protlak, kari a jogurt.
 - 
                                5
Upečené brambory zabalíme do alobalu a necháme na kraji grilu v teple.
 - 
                                6
Podáváme plněné a sypané paprikou.