Krůtí omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 858 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 130.3 mg
 - Draslík 1054.8 mg
 - Vláknina 9057.8 mg
 - Vitamín A 9057.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a osušená krůtí prsa vložíme do hrnce, podlijeme vodou a osolíme. Přidáme celé koření a maso vaříme doměkka. Po uvaření maso i koření vyjmeme.
 - 
                                2
Do vývaru přidáme bujón, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Okořeníme sušenou bazalkou a vše vaříme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve sklence vody a chvíli povaříme.
 - 
                                4
Krůtí maso nakrájíme, vmícháme do omáčky a jen prohřejeme.