Žampiony pečené s máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 3986.7 mg
 - Vláknina 25196.1 mg
 - Vitamín A 25196.1 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony očistíme a odkrojíme nožičky, které nakrájíme na silnější kolečka, pažitku jemně nasekáme.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme máslem (z odvážené dávky 80 g), narovnáme do ní hlavičky žampionů a mezery vyplníme pokrájenými nožičkami. Do každé hlavičky dáme 1 lístek másla, opepříme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Podáváme posypané pažitkou.