Vepřové kotlety pečené v žampionové omáčce
Suroviny
- 80 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 30 ml Whisky
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 124 mg
 - Draslík 477.7 mg
 - Vláknina 1116.5 mg
 - Vitamín A 1116.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a podél kosti lehce nařízneme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
Na oleji osmažíme kotlety, po každé straně 2 minuty a přeložíme je do pekáče. Do výpeku vložíme žampiony a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty, poté zaprášíme moukou a zarestujeme, na závěr vmícháme mletou papriku. Poté zašleháme smetanu, whisky, pepř, sůl, muškátový oříšek a povaříme na mírném plamenu asi 7 minut.
 - 
                                3
Žampionovou omáčkou přelijeme kotlety, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Před koncem pečení směs posypeme petrželovou natí a sýrem.
 - 
                                4
Po upečení ihned podáváme.