Dušená rajčata a lilek s kuřetem
Suroviny
- 500 g Rajčata
 - 450 g Lilek
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Cizrna konzervovaná
 - 2.5 kávová lžička Olej olivový
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 604 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 1692.6 mg
 - Vláknina 22669.4 mg
 - Vitamín A 22669.4 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do teflonové pánve se silným dnem po zahřátí nalijeme 2 lžičky olivového oleje, přidáme plátky červené cibule, prolisovaný česnek a na rozehřátém oleji osmažíme doměkka. Přimícháme 1 lžičku mleté papriky, 1/2 lžičky mletého kmínu, větší kousky rajčat, kostky lilku, čerstvé žampiony a konzervovanou, propláchnutou a scezenou cizrnu.
 - 
                                2
Jakmile směs začne vařit, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 20-25 minut, aby byla zelenina měkká. Pak vmícháme nasekaný čerstvý koriandr a mátu, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Kuřecí prsa zbavená tučných částí (1 ks o váze asi 200 g) přidáme ke směsi citronové šťávy, zbytku mleté papriky a kmínu, promícháme, pak kuřecí prsa zprudka opečeme v teflonové pánvi na 1/2 lžičce olivového oleje.
 - 
                                4
Opečené kuře položíme na plech s pečicím papírem a 20 minut pečeme, maso musí být měkké.
 - 
                                5
Hotové kuře potom nakrájíme a servírujeme společně s uvařenou zeleninou.