Penne s telecím ragů a hráškem
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 150 g Hrášek mražený
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Telecí maso přední
 - 150 g Petržel kořen
 - 350 g Těstoviny Penne
 - 200 g Smetana na vaření
 - 200 ml Vývar telecí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 kávová lžička Mouka pšeničná
 - 0.5 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 496 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 237 mg
 - Draslík 950.1 mg
 - Vláknina 8384 mg
 - Vitamín A 8384 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a papírovou utěrkou osušíme telecí maso. Nakrájíme ho na menší kousky. Petržel očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, ty větší nakrájíme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme polovinu oleje, přidáme houby a 2–3 minuty je smažíme. Přidáme tymián, vše podlijeme telecím vývarem a asi 45 minut dusíme pod pokličkou. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a udržujeme je v teple.
 - 
                                3
Po 45 minutách sejmeme pokličku a ragů necháme trochu vyvařit. Pro zahuštění zaprášíme moukou a přidáme smetanu. Promícháme, přidáme hrášek a za stálého míchání vaříme dalších zhruba 5 minut.
 - 
                                4
Na závěr ragů dochutíme citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou, solí a pepřem.
 - 
                                5
Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme telecím ragů a posypané nasekanou petrželkou podáváme.