Filé zapékané v bešamelu se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 131.3 mg
 - Draslík 171.2 mg
 - Vláknina 1897.5 mg
 - Vitamín A 1897.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 803.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce filé osolíme, pokapeme částí citronové šťávy a opečeme na másle. Porce urovnáme do zapékací mísy, přelijeme máslem z opékání a pokapeme zbylou citronovou šťávou.
 - 
                                2
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na části másla spolu s nasekanou petrželkou a solí.
 - 
                                3
Z 50g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a krátce povaříme. Vmícháme podušené žampiony a směs navršíme na filé. Posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami zbylého másla.
 - 
                                4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.