Hovězí závitek s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 4842 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 534.8 mg
 - Vláknina 13178.2 mg
 - Vitamín A 13178.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a naklepeme. Jednu stranu masa osolíme a opepříme. Potom ji vyložíme plátky slaniny, okurky si nasekáme na tenká kolečka, rozložíme je na slaninu.
 - 
                                2
Cibuli zbavíme slupky, nadrobno nasekáme a navrstvíme na okurky. Steaky zarolujeme, zpevníme buďto jehlami či špejlemi, nebo je zavážeme nití. Okraje zavineme.
 - 
                                3
Houby řádně očistíme, omyjeme a nasekáme na malé kostičky. Ve velkém pekáči si předehřejeme olej, závitky na něm ze všech stran osmahneme. Po 5 minutách přidáme houby, přikryjeme poklicí a smažíme další 2 minuty. Vše zalijeme rajským protlakem, za stálého míchání necháme dusit ještě zhruba 1 minutu. Na závěr osolíme, opepříme, přidáme nové koření a bobkový list.
 - 
                                4
Pekáč zalijeme 1/3 zeleninového vývaru a pod poklicí necháme důkladně podusit 45 minut. Občas zamícháme a porce otočíme, postupně zaléváme vývarem. Hotové závitky vyjmeme a zalijeme omáčkou s houbami. Ihned podáváme.