Zeleninový salát se žampiony
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Květák
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 284 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 624.9 mg
 - Vláknina 10313 mg
 - Vitamín A 10313 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na nudličky, květák rozebereme na menší růžičky. Vše povaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka.
 - 
                                2
Očištěné žampiony a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, vsypeme do kastrolu, zalijeme vínem a krátce podusíme. Necháme vychladnout.
 - 
                                3
Zeleninu smícháme v míse se žampiony a cibulí. Ochutíme octem, olejem, pepřem a cukrem. Vše dobře promícháme.
 - 
                                4
Salát podáváme vychlazený.