Hovězí závitky plněné játry a žampiony
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 250 g Játra drůbeží
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Okurky nakládané
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Polévkové kostky Vitana
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 dl Víno bílé
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1360 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 209.7 mg
 - Draslík 469.2 mg
 - Vláknina 4256.8 mg
 - Vitamín A 4256.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Játra omyjeme a nakrájíme na kousky. Žampiony opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Okurku také nakrájíme na kostky. Vejce v misce metlou rozšleháme. V další misce smícháme worcesterovou omáčku, kečup a Vitanu.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra, která opepříme a přisypeme plátky žampionů. Přilijeme trochu vína a vše přikryté dusíme doměkka. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby přilijeme víno. Ke konci dušení přimícháme nakrájenou okurku. Když jsou játra i žampiony měkké, přidáme rozšlehané vajíčko, osolíme a mícháme, až směs zcela zhoutne.
 - 
                                3
Hovězí maso rozdělíme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme, rozklepeme, opepříme a osolíme. Na ně rozprostřeme připravenou játrovou směs, zabalíme je a zajistíme proti rozevření párátky nebo grilovacími jehlami.
 - 
                                4
V pánvi rozpálíme zbylý olej a závitky na něm zprudka opečeme ze všech stran. Pak oheň zmírníme, přilijeme zálivku z worcesteru a kečupu a dusíme přikryté poklicí doměkka.
 - 
                                5
Podáváme s bramborami, přelité šťávou.