Rybí filé zapečené se žampionovou směsí
Suroviny
- 400 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Mandle
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 15 g Olivy černé
 - 600 g Filé rybí
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý celý
 - 1 dl Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 437 mg
 - Vláknina 5778.7 mg
 - Vitamín A 5778.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, nasekáme a osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme třetinu másla, krátce na něm osmažíme žampiony, ochucené tymiánem. Následně přidáme med, sůl, pepř, promícháme a necháme zchladnout.
 - 
                                4
Olivy vypeckujeme, nakrájíme na plátky, v míse je smícháme s žampionovou směsí a opraženými mandlemi.
 - 
                                5
Rybí filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, rozprostřeme do máslem vymazané zapékací formy a na něj rozetřeme připravenou směs. Vše ještě posypeme zbylým máslem, které jsme promíchali se strouhankou. Podél okrajů zapékací formy přilijeme bílé víno.
 - 
                                6
Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, zapékáme 15 minut.
 - 
                                7
Podáváme posypané nasekanou petrželkou.