Kuře dušené na víně s cibulí, česnekem a šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 886 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 385 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 235.8 mg
 - Draslík 897.2 mg
 - Vláknina 1329.8 mg
 - Vitamín A 1329.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotky, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
 - 
                                2
Kuře rozporcujeme na 6 kousků, které omyjeme a osušíme.
 - 
                                3
V misce důkladně opepříme a osolíme mouku a obalíme v ní porce kuřete.
 - 
                                4
V pekáči rozehřejeme polovinu másla a olej, přisypeme kousky slaniny a nakrájenou šalotku, za stálého míchání osmažíme a vyjmeme z pekáče.
 - 
                                5
Pak v pekáči ze všech stran osmažíme maso, vrátíme do něj šalotku se slaninou, přidáme cibuli a česnek, vše promícháme a smažíme ještě 10 minut.
 - 
                                6
Do pekáče potom přilijeme víno a vše pod pokličkou 40 minut za občasného míchání dusíme.
 - 
                                7
Žampióny omyjeme, necháme je okapat, nakrájíme na plátky a osmažíme na zbylém másle, opepříme a osolíme. Osmažené je necháme okapat na papírovém ubrousku.
 - 
                                8
Maso s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými žampiony a podáváme.