Těstoviny s žampionovou smetanovou směsí
Suroviny
- 200 g Smetana 12% (konzumní)
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 400 g Těstoviny konzumní
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 0.56 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 28.5 mg
 - Draslík 222.3 mg
 - Vláknina 2202.3 mg
 - Vitamín A 2202.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny podle vlastního výběru dáme vařit v dostatečném množství osolené vody.
 - 
                                2
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a pak nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, plátky hub na něm prudce osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání ještě chvíli smažíme. Potom přimícháme smetanu, dochutíme tymiánem, pepřem a solí, vše necháme pod pokličkou 10 minut vařit. Pak směs ještě jednou dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a smícháme s nakrájenou petrželkou.
 - 
                                4
Uvařené těstoviny slijeme a necháme v sítu okapat a pak je smícháme se žampionovou směsí.
 - 
                                5
Podáváme teplé, posypané nastrouhaným parmezánem.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            