Zapečené medailonky
Suroviny
- 200 g Listové těsto
 - 200 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 9 g Sůl
 - 7 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 2 g Muškátový oříšek
 - 600 g Vepřová kýta
 - 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 ml Olej olivový
 - 30 ml Olej olivový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 dl Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1069 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 1695 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 246.8 mg
 - Draslík 823.9 mg
 - Vláknina 5548 mg
 - Vitamín A 5548 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přendáme do pekáče, do výpeku na pánvi přilijeme víno a krátce povaříme. Vmícháme smetanu, ochutíme muškátovým oříškem a směsí zalijeme medailonky v pekáči.
 - 
                                2
Na pánvi opečeme žampiony nakrájené na plátky, přidáme nasekanou cibuli a česnek a 3 minuty podusíme. Nakonec přidáme konzervovaná rajčata, sůl, pepř a omáčku nalijeme jako další vrstvu do pekáče. Pokryjeme plátky sýra a jako poslední vrstvu rozložíme plát z listového těsta, okraje utěsníme a přitiskneme k pekáči. Vidličkou uděláme po celé ploše otvory, potřeme ušlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.