Slovácké vepřové řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 391 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 240.2 mg
 - Draslík 713.6 mg
 - Vláknina 789.8 mg
 - Vitamín A 789.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Klobásy nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dvě třetiny nakrájených klobás a žampióny, zalijeme je rozšlehanými vajíčky a necháme za stálého míchání zhoustnout.
 - 
                                3
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme. Na střed masa rozložíme připravenou směs kobásy a žampiónů, přeložíme, okraje rozklepneme a zajistíme proti rozbalení párátky.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, ve výpeku osmahneme zbylé kousky klobásy a slaninu, přilijeme pivo a necháme chvíli podusit.
 - 
                                5
Řízky na servírovacím talíři polijeme šťávou a navrh dáme opečenou slaninu s klobásou.