Kapr pečený na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 479 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 678.5 mg
 - Vláknina 1494.8 mg
 - Vitamín A 1494.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.
 - 
                                4
Do větší pánve s trochou rozehřátého oleje rozložíme plátky slaniny, dáme na ně porce ryby a opečeme je. Opečené ryby přendáme do mísy a uložíme do tepla.
 - 
                                5
V pánvi ve výpeku prudce osmažíme nakrájenou cibuli, žampióny a kapie, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše krátce pod pokličkou dusíme. Směs dochutíme pepřem a solí. Do pánve vrátíme porce ryby, prohřejeme je a podáváme se zeleninou, houbami a vařenými bramborami.