Svíčková ála Stroganov
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Zakysaná smetana
 - 200 ml Masový vývar
 - 1 kávová lžička Hořčica plnotučná Malva
 - 2 ks Cibule
 - 0.5 ks Citrony
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 2462 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 94.7 mg
 - Draslík 951.2 mg
 - Vláknina 8316 mg
 - Vitamín A 8316 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Očistíme žampiony a pokrájíme je na lupínky. Nakrájíme okurky na plátky a na nudličky.
 - 
                                2
Maso na svíčkovou pokrájíme nejdřív na asi 1 centimetr silné plátky a potom na centimetr široké nudličky. Osolíme je a opepříme.
 - 
                                3
Rozehřejeme v pánvi olej a nudličky masa na něm zprudka opečeme. Hotové vyndáme z pánve.
 - 
                                4
Slijeme tuk z pánve, vložíme na ni máslo a cibuli se žampiony. Zaprášíme moukou a ještě znovu opečeme. Zalijeme vývarem, počkáme, dokud nezačne vřít a potom přidáme smetanu. Za stálého míchání necháme trochu odpařit.
 - 
                                5
Pak do omáčky vrátíme maso, přidáme okurky a hořčici. Okyselíme podle chuti šťávou z poloviny citronu.