Jehněčí směs s cizrnou
Suroviny
- 600 g Jehněčí maso
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Pórek
 - 400 g Cizrna konzervovaná
 - 200 g Fazolové lusky
 - 250 ml Voda pitná
 - 400 ml Protlak rajčatový sterilovaný
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 40 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Harissa pasta
 - 4 ks Tuřín
 - 1 ks Limetka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 468 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 919.8 mg
 - Vláknina 20339.8 mg
 - Vitamín A 20339.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.2 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1479.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme všechny suroviny. Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka. Tuříny oloupeme a rozčtvrtíme.
 - 
                                2
Ve wok pánvi rozpálíme olej a dáme smažit za občasného promíchání maso s prolisovaným česnekem. Po dvou minutách přidáme houby, ochutíme Harissa pastou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Dvě minuty smažíme, poté dáme včetně masa stranou.
 - 
                                3
Do pánve teď vložíme scezenou cizrnu, tuřín, vše zalijeme vodou a rajčatovým protlakem. Zakryjeme pokličkou a necháme pět minut dusit. Po pěti minutách přidáme maso a žampiony, necháme dusit dalších pět minut.
 - 
                                4
Na závěr zahustíme smetanou, přidáme šťávu z limetky (včetně nastrouhané kůry), lusky hrášku, popřípadě dochutíme solí a pepřem. Podusíme další tři minuty a můžeme podávat.