Plněné kotlety na smetaně
Suroviny
- 700 g Vepřové kotlety
 - 100 g Šunka uzená
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 60 g Sádlo vepřové škvařené
 - 400 ml Voda pitná
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 100 ml Víno bílé
 - 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 534 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 277.5 mg
 - Draslík 940.2 mg
 - Vláknina 2408.1 mg
 - Vitamín A 2408.1 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozpůlíme. Očištěné žampiony nakrájíme na silnější plátky, kotlety vcelku vykostíme.
 - 
                                2
Kotlety rozkrájíme na silnější plátky, v každé kotletě vyřízneme kapsu. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme silnějšími plátky šunky a polovinou vejce. Okraje kapsy sklepneme, kotlety obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Poté vmícháme žampiony, zalijeme vývarem i vínem a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme zbylou mouku, zředíme smetanou a za stálého míchání vaříme alespoň 10 minut.
 - 
                                4
Kotlety podáváme přelité omáčkou.