Makarony zapečené s krevetami, rajčaty a parmezánem
Suroviny
- 2 g Sůl
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 180 g Krevety tygří
 - 2 g Pepř cayenský
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 300 g Těstoviny flíčky
 - 300 ml Omáčka bešamelová
 - 1 kávová lžička Oregano
 - 2 ks Fenykl
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 446 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 16.4 mg
 - Draslík 143.2 mg
 - Vláknina 1022 mg
 - Vitamín A 1022 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava: zapékací nádobu vytřeme lžící másla.
 - 
                                2
Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu - těstoviny vaříme asi 10 minut. Do scezených a okapaných těstovin vmícháme lžíci olivového oleje, do dalšího použití je udržujeme na teplém místě.
 - 
                                3
Zelenina s krevetami: očištěný fenykl, žampióny a předvařené oloupané krevety pokrájíme nadrobno. Nakrájený fenykl opečeme na lžíci másla v pánvi do měkka. K opečenému fenyklu přisypeme kousky žampiónů a krevet, za stálého míchání opékáme ještě 2 minuty. Bešamelovou omáčku ochutíme cayenským pepřem a vlijeme na orestovanou zeleninu, poté směs důkladně promícháme.
 - 
                                4
Před pečením: rajčata pokrájíme na kolečka, sýr Parmezán nastrouháme. Vařené těstoviny důkladně promícháme s orestovanými krevetami a zeleninou. Směs urovnáme do zapékací mísy, posypeme strouhaným Parmezánem a oregánem. Po obvodu zapékací mísy rozložíme kolečka rajčat a pokrm pokapeme lžící olivového oleje. Takto připravené těstoviny pečeme při 180°C asi 25 minut (do zlatova).