Drůbková polévka se žampióny
Suroviny
- 500 g Kuřecí drůbky
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 20 g Petržel - nať
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 2 ks Petržel
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Brambory
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 554.6 mg
 - Draslík 624.3 mg
 - Vláknina 8387.8 mg
 - Vitamín A 8387.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 49.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do studené vody v hrnci vložíme očištěné a omyté drůbky. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, oloupanou cibuli s bramborem. Vše pod poklici povaříme doměkka. Potom polévku scedíme, zeleninu rozmixujeme a dáme zpět do polévky. Maso obrané od kostí nakrájíme na proužky, žaludek, srdíčko a játra na tenké pásky. Vložíme do polévky, přidáme na másle osmažené houby, zamícháme a chvilku povaříme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmahneme na hladkou jíšku, kterou dáme do polévky a zahustíme. Dobře promícháme a opět chvilku povaříme, aby se vyvařila vůně mouky.
 - 
                                3
Nakonec dochutíme solí, pepřem, přidáme nasekanou petrželovou nať. Vmícháme rozkvedlané žloutky, dobře promícháme a odstavíme ze sporáku.