Zeleninová pánev s krůtím masem
Suroviny
- 1 kostka Bujón slepičí
 - 100 g Pórek
 - 40 g Mrkev kořen
 - 50 g Kapie
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Krůtí prsa
 - 50 g Hrášek mražený
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 3 kávová lžička Protlak rajčatový sterilovaný
 - 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř 4 barev
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 875 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 43.8 mg
 - Draslík 506.2 mg
 - Vláknina 6972.9 mg
 - Vitamín A 6972.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný pórek a červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Oloupanou mrkev nakrájíme na malé kostičky a stroužky česneku nastrouháme na jemno. Červenou kapii omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, žampióny nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Krůtí maso nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu. Rajčatový protlak rozmícháme ve vodě.
 - 
                                3
Maso společně s cibulí v pánvi na oleji orestujeme. Přidáme mrkev a kapii a ještě krátce restujeme.
 - 
                                4
Zalijeme rozmíchaným protlakem, přidáme žampióny, drcený pepř 4 barev, bujón a drcené sušené chilli papričky (z mlýnku). Vaříme zvolna asi 15 - 20 minut.
 - 
                                5
Poté přidáme pórek, hrášek a krátce povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný česnek, necháme přejít varem a odstavíme.