Kuřecí koláč s houbami
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 500 g Listové těsto
 - 7 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 400 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Kuřecí prsa
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1126 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 251.2 mg
 - Draslík 1222.1 mg
 - Vláknina 5087 mg
 - Vitamín A 5087 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na větší kostičky. Cibuli překrojíme na polovinu a pak ji nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Kuřecí prsa nakrájíme každé na tři stejně velké kusy. Smažíme v hrnci na oleji z obou stran asi 5 minut. Poté kuře vyjmeme.
 - 
                                3
Do výpeku po kuřeti dáme slaninu. Po pěti minutách přidáme cibuli, žampiony a tymián. Smažíme tři minuty. Poté přidáme mouku a minutu smažíme. Zalijeme vývarem, mlékem a vrátíme kuřecí maso. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 30 minut. Necháme vychladnout.
 - 
                                4
Těsto vyválíme na tloušťku asi 2 mm. Nakrájíme z něj pláty o velikosti pekáčku – těstem vyložíme celý pekáček, nalijeme vychladlou směs a zbylé těsto přeložíme shora přes náplň. Potřeme vejcem, okraje pořádně spojíme a pečeme 20-30 minut na 200 °C.