Vepřové plátky se žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 70 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 199.8 mg
 - Vláknina 1889.8 mg
 - Vitamín A 1889.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme očištěné na plátky nakrájené žampióny, sůl, protlak a dusíme.
 - 
                                2
Plátky jemně naklepeme, opepříme a z obou stran opečeme zprudka na rozpáleném oleji.
 - 
                                3
Přidáme k nim podušené houby a dusíme na mírném ohni doměkka.
 - 
                                4
Podáváme s brambory nebo rýží a kompotem.