Indická bramborová polévka
Suroviny
- 100 g Hrášek
 - 230 g Brambory
 - 900 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička sušená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Koriandr mletý
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1130 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 4.9 mg
 - Draslík 869.8 mg
 - Vláknina 16260.1 mg
 - Vitamín A 16260.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.7 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na zahřátém rostlinném oleji restujeme spolu s cibulí nakrájené brambory, pokud možno moučné odrůdy. Po pěti minutách přidáme kmín, špetku koriandru a opékáme ještě jednu minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, může být i z kostky.
 - 
                                2
Nyní přidáme chilli papričku, garam masalu a přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme, oheň zmírníme a vaříme dalších 20 minut.
 - 
                                3
Když se brambory začnou rozpadat, přidáme hrášek a vaříme ještě pět minut. Stáhneme polévku z ohně, vmícháme bílý jogurt, okořeníme špetkou soli a pepře dle chuti.
 - 
                                4
Ihned podáváme ozdobené koriandrem.
 - 
                                7